Joi începe ediția 8 & ½| Irina-Margareta Nistor ne invită la film & psihanaliză

Festivalul de Psihanaliza si Film

Proiecțiile și dezbaterile vor avea loc la Cinema Muzeul Țăranului Român

Joi, 12 decembrie, începe ediția 8 & ½ a Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film “Ecranul și Divanul”. Ediția se va desfășura până duminică, 15 decembrie și va include producții noi, pentru toate vârstele. 

Filmele vor fi vizionate la Cinema Muzeul Țăranului, iar biletele pot fi achiziționate de pe www.eventbook.ro. Ediția de anul acesta stă sub semnul Zeului Cronos, iar invitatul special la proiecții este Andrea Sabbadini, directorul European Psycholoanalytic Film Festival (Londra, Marea Britanie), festivalul de la care s-a inspirat Irina-Margareta Nistor pentru a aduce publicului român mixul dintre film și psihanaliză. 

Programul ediției include scurtmetraje, lungmetraje, proiecții în premieră, filme pentru copii, proiecţie de film cu sound-design live. Proiecțiile vor fi psihanalizate de invitații ediției: Dr. Matei Georgescu, Dr. Cristian Andrei, Dr. Rita Teodoru,  Drd. Anatol Reghintovschi, Anda Drăgan, Andreea Chițu,  Dr. Gianina Micu, Daniela Șerban Păduraru, Laura Manu, Dr. Bogdan Cuc și cine-interpretate de Irina-Margareta Nistor, în prezența invitaților: Adrian Buga,  Doru Ionescu (regizor), Dragoș Zămosteanu (cineast), Flori Bălănescu (cercetător științific la Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului), Marco Tesei (scenarist), Bogdan Ilieșiu (regizor), Adrian Titieni.

“Festivalul sub zodia zeului Cronos, ediția 8 1/2, este o psihanalizare a trecerii timpului, în care adesea luăm ca reper Crăciunul, când ne lamentăm că a mai trecut un an, deși ar trebui să ne bucurăm de tot ce-am realizat, într-o viață de om, precum actrițe octogenare britanice geniale, sau să regăsim vocea nemuritoare a Tamarei altfel decât Isoscel, ori descoperirea unor imagini unice de acum, din nou 8 decenii, într-un cineconcert al unei Românii etnografice sau amintirea mamelor care ne veghează dintre stele la Almodovar, sau ne părăsesc prea curând ca în Greta, scurta viață a patrupedelor noastre canine, și, mai ales Moșul, cel adevărat și cel căruia îi scriem pentru a ne îndeplini dorințele cele mai ascunse de acum 30 de ani, de dinainte de Revoluție, pentru a culmina cu un happy end plin de povești de iubire într-o lume ideală din sfârșit de deceniu 50”, precizează Irina-Margareta Nistor, directorul festivalului. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *