Program 25.11.2018

Toate proiecțiile se vor desfăşura la Cinema Muzeul Ţăranului, Bucureşti. Bilete la sală şi pe Eventbook

11:00 Proiecție pentru copii The Grinch
Regia: Yarrow Cheney, Scott Mosier
SUA, 2018, 90 min.
Psihanalizat de Petruța Gheorghe
Intrarea liberă în limita locurilor disponibile

În fiecare an, celebrările din ce în ce mai grandioase, mai strălucitoare și mai zgomotoase ale Crăciunului, perturbă singurătatea și liniștea lui Grinch. Când Whos afirmă că vor face un Crăciun de trei ori mai mare în acest an, Grinch își dă seama că există o singură cale de a-și câștiga pacea și liniștea: trebuie să fure Crăciunul. Va reuși Grinch să reducă la tăcere odată pentru totdeauna sărbătoarea Crăciunului?

13:00 Proiecție pentru adolescenti Cei mai duri din curtea școlii / The tough guys
Regia: Christian Lo
Norvegia, 2013, 74 min.
Psihanalizat de Anda Drăgan
Intrarea liberă în limita locurilor disponibile

Este povestea lui Modulf, de 11 ani, care crede că este un super erou. În fiecare zi el este agresat de cei mai răi băieți din școală. Și asta e bine. Pentru că dacă Modulf este singurul agresat ceilalți copii nu vor fi. Într-o zi, o fată nouă, Lise, se mută alături. Lise nu este de acord cu teoriile lui Modulf. Ei îi pasă și creează dezastru în ierarhiile din școală – și dintr-o dată ea este cea din mijlocul furtunii care trebuie salvată. Modulf este forțat să se confrunte cu propria lui situație și să facă ceva în privința aceasta.

16:00 Destine – Păpușa de sunete: schiță de portret France Gall
Spectacol-lectură cu proiecții video și muzică live
Cu: actrița Laura Vasiliu și Irina Margareta Nistor
Invitat special: Ileana Popovici
Scenariu, concept & visuals: Radu Rădescu
Premieră absolută, 90 min.
Psihanalizat de prof. univ. dr. Matei Georgescu
Intrarea pe bază de bilete și invitații

Spectacolul-lectură Păpușa de sunete s-a născut dorinţa de a marca, prin muzică, imagine şi naraţiune, semnificațiile personale și reflexiile publice ale unui destin uman și artistic tulburător, privite printr-un melaj aparte de subiectivitate și detașare. Scenariul este construit pe modelul monodramei, în care își fac loc relatări ale unor fapte, întâmplări și senzații trăte, instrospecții, confesiuni și meditații din universul intim al personajului, dar și inserturi după jurmalele TV ale vremii și câteva hituri atent selecționate dintre cele care au condus la celebritatea numelui France Gall în lumea întreagă. Protagonista spectacolului își povestește viața la persoana întâi, punând alături, nu neapărat într-o ordine cronologică, amintiri, impresii, dialoguri și frânturi de realitate sau de auto-ficțiune. O propunere adresată deopotrivă iubitorilor de muzică, literatură şi cinema, dar și o reîntâlnire neașteptată cu solista de muzică ușoară Ileana Popovici.

18:00 Proiecție Secretul fericirii
Regia: Vlad Zamfirescu
România, 2018, 90 min.
Psihanalizat de Anatol Reghintovschi
Intrarea pe bază de bilete și invitații

Într-o seară, între prieteni, Tom îşi împinge soţia şi amicul în situaţii mai mult decât absurde, căutând să-i facă să dezvăluie secrete bine păzite. Astfel, cei doi prieteni descoperă că fericirea cuiva este posibilă doar dacă altcineva este nefericit. Pentru că resursele de fericire sunt limitate.

20:30 Proiecție în avanpremieră Apostolul Bologa
Regia: Dominic Dembinski
România, 2018, 98 min.
Psihanalizat de dr. Cristian Andrei, în prezenţa regizorului Dominic Dembinski şi a echipei filmului
Intrarea pe bază de bilete și invitații

O poveste despre eroi, frici, speranțe și iubire, o metaforă a războiului universal, în care personajele principale, deși marcate de greul istoriei, își trăiesc poveștile zâmbind și iubind. Dintr-un spațiu paradisiac, văzut ca o cameră-casă ruinată, în jurul unei spânzurători înflorite ca un cireș japonez de primăvară, Apostol Bologa ne povestește drumul său de la beznă la lumina învierii. Amintirile lui devin filmul Apostolul Bologa. Un sfânt care (ne) povestește, dincolo de moarte – sfinții și eroii nu mor niciodată, nu-i așa? – o aventură în care noi, cei de azi, ne putem recunoaște, ne putem vedea spaimele și urma de curaj, depășindu-ne zona de confort istoric actual.